dinsdag 13 april 2010

Cairns


Na Darwin zijn we naar Cairns gevlogen, de "hoofdstad" van het Great Barrier Reef. Het Great Barrier Reef is een koraalrif van 2000 kilometer lang dat voor de noord-oost kust van Australie ligt. Ik ben er drie dagen geweest, eerst naar Green Island, dat een half uur varen van Cairns ligt. Tijdens het snorkelen scholen van vissen gezien die helemaal niet bang voor me waren. Vervolgens met de semi-sub boot rondgevaren en zelfs nog een kleine Whitetip Reef shark gezien :-).

De tweede dag hadden we een excursie naar Cape Tribulation en een boottocht op de Daintree rivier. Door de vele regen konden we niet bij de kaap kust komen. 2 wegen waren overstroomt. In de stromende regen hebben we een wandeling door het tropische woud gemaakt. Door de regen kreeg ik echt een gevoel van "tropisch". De boottocht was een mislukking. Anderen zagen krokodillen en slangen die ik niet kon ontwaren in de dichte bomen. Alleen 1 slang half gezien. Hadden ze nou maar met voer gestrooid!

De derde dag naar een ponton dat aan de "buitenkant" van het Great Barrier rif voor anker ligt geweest. Deze trip was veel duurder dan de eerste maar ook wel zijn geld waard m.i. Hier niet gesnorkelt of gedoken maar met de semi-sub boot en de glass-bottom boot gevaren. Hier een grote mossel van een meter breed en een zelfs een "Nemo vis", van de film Searching Nemo (Clown Annemoon vis), gezien.

Dag vier, back home met de Boeing. Kalme vlucht, 20 uur geslapen bij aankomst. Ik was zeker moe :-).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten